Zemřel bývalý člen Scorpions James Kottak

Zemřel bývalý člen Scorpions James Kottak
James Kottak v roce 2016 ještě s kapelou Scorpions, zdroj: loudwire.com

Bubeník, který hrával nejen s Kingdom Come, ale také v kapele Scorpions, zemřel ve věku 61 let. Podrobnosti úmrtí nejsou známy, ale Kottak se dlouhodobě potýkal se závislostí na alkoholu. O jeho smrti informoval web Metal Sludge.

James Kottak se narodil v prosinci roku 1962 v americkém Louisville. Během své kariéry seděl za bicí soupravou například ve skupinách Montrose, Warrant, McAuley Schenker Group, Kingdom Come a od roku 1996 ve Scorpions.

Během turné Return to Forever roku 2016 ho musel nahradit Švéd Mikkey Dee a Scorpions současně dali hudebnímu světu vědět, že jeho nepřítomnost je pouze dočasná. „Rádi bychom pokračovali v turné s Jamesem, ale jeho zdraví je nyní prioritou,“ nechal se tehdy slyšet zpěvák Scorpions Klaus Meine. Jeho návrat do kapely se ovšem nikdy neuskutečnil.

O dva roky později se vrátil do německé skupiny Kingdom Come, ale hrál zcela z formy a byl za to často kritizován. V posledních letech koncerty více méně vynechával. Tvrdil, že od roku 2022 výrazně omezil alkohol, zároveň však přiznal, že skončit u něj úplně možné není.

Vlastimil Blažek

Začínal v magazínu Topzine jako řadový redaktor, postupně se přes editora hudební rubriky propracoval na šéfredaktora v Musicwebu a následně založil MonsterMusic. Ten po několika letech prodal a po pěti rocích se k psaní vrací. A rovnou s novým magazínem!