Zpěvák Voxel popřeje Trendu vozíčkářů ke třicátinám

Zpěvák Voxel popřeje Trendu vozíčkářů ke třicátinám

Jednou z oslav třicátých narozeniny Spolku Trend vozíčkářů bude benefiční koncert ke sbírce Zasukované tkaničky. Jeho hlavním hostem bude zpěvák Voxel, který vystoupí na podporu handicapovaných již ve středu 22. května v olomouckém Červeném kostele VKOL. 

Spolek Trend vozíčkářů Olomouc je jednou z největších organizací poskytujících sociální služby v Olomouckém kraji. V letošním roce slaví významné třicáté jubileum od svého založení. V roce 1994 založili Spolek přímo lidé s těžkým tělesným handicapem. Jejich cílem bylo po vzoru „independent living“ ze západních zemí zajistit potenciálním klientům nezávislý a důstojný život v jejich přirozeném prostředí a předcházení jejich umístění do ústavní péče. Od té doby poskytuje Trend vozíčkářů Olomouc komplexní služby jako službu osobní asistence, sociální rehabilitace, odbornou poradnu s půjčovnou kompenzačních pomůcek a zaměstnává osoby s těžkým zdravotním postižením.

Spolek Trend vozíčkářů můžete podpořit finanční částkou převodem na transparentní účet 1000100014/5500 (Raiffeisenbank a.s.) nebo odesláním DMS na číslo 87777 ve tvaru: DMSmezeraTKANICKAmezera30 nebo DMSmezeraTKANICKAmezera60 nebo DMSmezeraTKANICKAmezera90.

V rámci pomoci osobám s těžkým tělesným handicapem pořádá Trend vozíčkářů každoročně celostátní sbírku Zasukované tkaničky, jejíž výtěžek slouží právě k dofinancování služeb pro naše spoluobčany s tělesným postižením. Letos se ve středu 22. května uskuteční již 22. ročník této známé sbírky a veřejnost nepřijde ani o benefiční koncert. Ten nově najde své útočiště v Červeném kostele VKOL a na podporu Spolku Trend vozíčkářů od 18:00 hodin vystoupí nevidomý zpěvák Radek Žalud, kterému se přezdívá „český Bocelli“. Úplnou novinkou bude vystoupení stand-up komika Tonyho a jako zlatý hřeb večera se představí hvězdný zpěvák Václav Lebeda alias Voxel, který je již letitým podporovatelem Spolku. Vstupné na koncert je dobrovolné a je na něj nutné si rezervovat místo ZDE.

„Každou naši akci v letošním roce bereme jako pomyslnou oslavu třicátin Spolku Trend vozíčkářů. Naše oslavy započaly pořízením nového automobilu pro službu osobní asistence, který jsme mohli pořídit díky dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj. V letošním roce se Trendu vozíčkářů dostává od veřejnosti a firem neskutečné podpory a věříme, že se i přes nepříznivou situaci v této době do sbírky Zasukované tkaničky zapojí široká veřejnost. Právě podpora veřejnosti je pro nás velkou odměnou za úctyhodnou práci, kterou odvádí všichni naši pracovníci,“ říká PR manager a fundraiser Spolku Milan Papežík.  

„Vybrané finanční prostředky slouží k dofinancování poskytovaných sociálních služeb a nákup kompenzačních pomůcek. Do budoucna bude samozřejmě potřeba nemalých finančních výdajů, neboť našim dlouhodobým cílem je rozšíření spektra nabízených sociálních služeb. S tím je spojeno nezbytné přestěhování Spolku do modernějších a hlavně větších prostor,“ prozradil ředitel Spolku Tomáš Zrnka. „Mimo sbírky Zasukované tkaničky se v červnu můžeme těšit na dvanáctý ročník Olomoucké štafety na vozíku, která proběhne v Rudolfově aleji na olomoucké Floře,“ uzavřel Zrnka. 

Milan Papežík

Hudbě se pasivně věnuje prakticky od dětství. V roce 2007 začal pracovat jako český promotér členů legendárních The Kelly Family a uspořádal na 40 koncertů v ČR, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. Později založil svoji vlastní uměleckou agenturu M.P. Production a v nynější době zastupuje 20 umělců a kapel. Od roku 2019 pracuje jako šéfredaktor magazínu Hudební scéna a v roce 2023 se stal producentem a PR managerem nově vzniklého festivalu Mrskley RockFest. Spolupracuje také na chodu proslulých Vánočních trhů v Olomouci. Práce šéfredaktora v This is music je novou výzvou s přicházejícím rokem 2024.